Rendezvényeink

Szakmai fejlődés

Szakmai munkánk alapját kurzusaink adják, amelyeken lehetőségünk nyílik kis csoportokban, a minket különösen érdeklő gazdasági témákban kiegészíteni az egyetemen tanultakat. A szakkollégiumon belül olyan szakmai műhely kialakítására törekszünk, ami elősegíti a TDK-dolgozatok, önálló kutatások kibontakozását; főként ez a tudásbázis és az általunk szervezett nyitott szakmai előadások, vitaestek sora az alapja az egyetemmel való jó kapcsolatunknak is.

Bővebben…

 

Közösségi programok

A szakkollégiumba felvételivel lehet bekerülni. A két lépcsős, írásbeli és szóbeli fordulóból álló eljárás biztosítja, hogy a folyamatosan cserélődő tagság ellenére a lelkesedés állandó maradjon. Büszkék vagyunk rá, hogy bár a szervezetet mindig az aktuális tagság alakítja saját céljai és elképzelt irányvonalai szerint, a csapatépítő tréningeknek, szakmai táboroknak, beszélgetéseknek köszönhetően végzett tagjaink is közösségünk aktív részét képezik.

Bővebben…

 

Társadalmi érzékenység

A szakkollégiumi mozgalom hagyományainak megfelelően a társadalmi érzékenység jegyében időről időre jótékonysági programokat, rendezvényeket szervezünk. Társadalmi problémákat érintő vitaestekkel, nonprofit szervezetekkel való együttműködéssel igyekszünk tovább fejlődni ezen a téren is, és ami talán még fontosabb: elérni azt, hogy a végzett szakkollégisták mindannyian felelős döntéseket hozó szakemberekké váljanak.

Bővebben…

 

Dr. Papp László Számvitel Verseny és Konferencia

A konferenciával egybekötött verseny első alkalommal 2008-ban került megrendezésre, az ötletgazdák Budai Eleonóra egyetemi adjunktus és az esettanulmányok hatékony megoldását elősegítő szakkollégiumi kurzus tagjai voltak. A résztvevők száma már az első évek után is több százra tehető és a benevező egyetemek, illetve főiskolák száma is növekszik. A versenyszektorból érkező anyagi, természetbeni és szakmai támogatás mellett a kezdetektől kiemelt segítséget nyújt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar vezetősége.

Bővebben…

 

Országos Szakkollégiumi Találkozó

A JPKSZ 2009-ben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Országos Szakkollégiumi Találkozót, amelyet 2011-ben már a második alkalom követett. Célunk az eseménnyel elsősorban az volt, hogy a kétévente megszervezett Nyári Szakkollégiumi Találkozók (NYATA-k) között is legyen egy olyan fórum, ahol a különböző szakkollégiumok képviselői találkozhatnak egymással és megvitathatják az országban fellelhető problémákat.