Szakmai fejlődes

A JPKSZ a kezdetektől elkötelezte magát a TDK, mint mozgalom mellett. Évek óta tevékeny részesei vagyunk a kari népszerűsítésnek és a helyi forduló megrendezésének egyaránt.

Kiemelt értékként tekintünk arra a szakmai munkára is, ami a kurzusrendszerünkön kívül, a tagság idősebb, tapasztalt tagjainak vezetésével valósul meg szakkollégiumunkban. Az Esetszakkör a kari és országos versenyekre való tudatos készülésnek a színtere, emellett az egyetemen tanult, elméleti tudás gyakorlatba való sikeres átültetésének jobb elsajátítását célozza meg. Az elmúlt években visszatérő, sikeres hobbykurzus volt az ingyenes Olasz kezdő nyelvi kurzus és az angol nyelv fejlesztését elősegítő English Speaking alkalmai.

Szakkollégiumunk gyakorta szervez kerekasztal beszélgetéseket,  Szakkollégiumi Esteket a legkülönfélébb témákban – gazdasági válság, pénzügyi szervezetek működése és felügyeletének kérdése, felsőoktatási reform, tandíj, foglalkoztatási helyzet Magyarországon és Európában, nemzetiségi kérdés a Balkánon… stb. Ezeken rendszerint karunk oktatói közül többen is a beszélgetések aktív résztvevőiként vannak jelen.

   22519546 1467532759962205 354318520994044227 n    28424413 1608420819211000 5840291171630493195 o    OEV 2019.02.19. 2

Rendszeresen látunk vendégül karunkon neves vendégeket, akik rend szerint magas színvonalú szakmai előadásokkal színesítik nem csak a mi, de karunk programját is. Ezeket az alkalmakat a „pécsiközgáz” valamennyi hallgatója és oktatója számára nyílt programként szoktuk meghirdetni. Az elmúlt években többek közt Geert Hofstede, Chikán Attila (BCE,Rajk), Veress József (BME) és Pukli Péter (KSH) is ellátogatott hozzánk. Rajtuk kívül olyan vállalatok tették tiszteletüket nálunk, mint a Proctor&Gamble, a MOL, a Reuters vagy a Brittish American Tobacco.

2008. októberében Dr. Papp László, volt dékánunk emlékére hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg első alkalommal a nevét viselő Dr. Papp László Számviteli Konferenciát és Versenyt.

A versenyen Magyarország neves egyetemeiről, főiskoláiról, sőt határon túlról érkező csapatok is versengnek az elsőnek járó díjért.

A Konferencián neves előadók garantálják a magas színvonalat. Karunk oktatói mellett többek közt részt vett már előadóként Dr. Lukács János a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Elnöke, Zimonyi József a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Baranya megyei elnöke, valamint Dr. Eperjesi Ferenc a Magyar Könyvvizsgálói Kamara nemzetközi alelnöke is.

Első alkalommal Gyurcsány Ferenc, akkori Miniszterelnök Úr levelében üdvözölte a konferencia résztvevőit, és örömét fejezte ki, hogy karunk illetve a szakkollégium egy ilyen színvonalas rendezvénnyel állít emléket volt dékánunknak.